Større brystmuskler: 6 øvelser, der virker!

Nu skal det handle om brystmuskler. Et flot brystparti er noget, vi alle drømmer om – mænd som kvinder. Derfor har vi samlet 6 øvelser, som du ikke må snyde dine to venner syd for halsen for.

Vi starter med en klassiker. Mange mener, at den er overvurderet, men du kan alligevel ikke snakke om styrketræning med nogen uden at få den klassiske “Hvor meget bænker du?”. Af erfaring kan jeg hilse at sige, at du ikke skal sige til en stor fyr “Hvor meget vejer din mor? For hende bænkede jeg i går…”.

Derfor kan du lige så godt få gang i bænkpresset. Gør det ondt i skulderen, kan du dog med fordel springe netop denne over og fokusere mere på andre øvelser.

 

1. Bænkpres

Hvis du ikke kender bænkpres, er du ny i gamet. Skynd dig ind på Youtube og søg efter “How  to bench press“. Der er en masse gode videoer derude, så jeg vil ikke bruge en masse tid på at gennemgå øvelsen trin for trin.

… Der er hul i spotterens bukser…

Men det er selvfølgelig vigtigt at få nok protein efter træning, hvis du vil se seriøse resultater. Andre steder på bloggen kan du læse om de præcise fordele ved protein efter styrketræning. Men inden da, skal vi videre til den næste øvelse, du ikke må snyde dig selv for i fitnesscentret.

 

2. Skrå bænkpres med håndvægte

Nu bliver det sjovt. En personlig favorit, faktisk.

Skråbænk med håndvægte

Smid bænken på 30 grader, hiv to store håndvægte ned fra stativet, stir ondt på din sidemand og kør 3-4 sæt af 8-10 gentagelser. Nu skulle du have et seriøst “pump” i forlygterne.

 

3. Flyes med håndvægte

Så skal vi flyve, mine damer og herrer!

Brystmuskler
En ripped motherf*cker laver flyes

Flyes er en konge øvelse til at få bredde på dit brystparti. Man kan tydeligt mærke – typisk dagen efter – at man rammer bredere end med f.eks. bænkpres (#PectoralisMinor).

 

4. Kabel-flyes

En ofte overset øvelse, hvis du spørger undertegnede. Kablerne bidrager med belastning i begge yderpositioner på en anden måde end de frie vægte. Med de frie vægte kan man typisk hvile i “toppen” eller “bunden” af øvelsen. Med kablerne er der ingen kære mor for dine brystmuskler.

“Kom nu, Carlos, du kan gøre det!”

 

5. Dips rammer også brystmuskler

Nu skal du snart til at lave triceps, så hvad er en bedre øvelse end dips som overgang til næste muskelgruppe. Du rammer både triceps, skulder og bryst med denne øvelse, så der er ingen undskyldning.

Jeg kalder dips!

Godt arbejde! Dine brystmuskler skal nok blive større nu! Tid til en mundgasme i form af en kold proteinshake med mælk, som du selv har transporteret i din cShakers-køletaske.